Hoe het allemaal begon...

Onze voorzitter Caries Akkermans is jarenlang als vrijwilliger mee geweest op vakanties voor mensen met een beperking. Dit heeft hij met veel plezier gedaan.

Wat hem tijdens deze vakanties opviel waren de minimale aanpassingen van de vakantiehuisjes op vakantieparken voor deze doelgroep. Vaak bestond een “aangepast vakantieaanbod” uit een verlaagde drempel of een beugel in het toilet. Dit was echter niet voldoende om te voorzien in de behoeften van het gezinslid met beperkingen.

Caries heeft ook jaren in de zorg gewerkt. Als professioneel medewerker had hij diverse gesprekken met ouders die graag met hun kinderen (het hele gezin) op vakantie wilden. Helaas was dit niet mogelijk omdat er simpelweg geen aanbod was.

In 2004 besprak hij dit met medebestuurslid Melvin Koning. Na enig  onderzoekswerk en diverse gesprekken met organisaties is  besloten  er daadwerkelijk wat mee te gaan doen!

Zo is het idee ontstaan om een stichting op te gaan richten die zich gaat inzetten om gezinnen met een gezinslid met een beperking ook de mogelijkheid te geven om als gezin op vakantie te gaan. Dit is de “Happy Sports & Holiday Foundation”  een non-profit organisatie (een stichting zonder winstoogmerk) geworden. Vervolgens is Marjanne op de Haar er ook bij betrokken en is de stichting  op 2 januari 2007 opgericht bij notariële akte als non-profit organisatie.

Na de oprichting is een  gedegen marktonderzoek gedaan en bij het opstellen van een ondernemersplan bleek dat er nog geen soortgelijk aanbod bestond.

Op grond hiervan heeft het bestuur besloten verder te gaan met de ontwikkelingen van de plannen om een zorggerelateerd vakantiepark te realiseren!

Voor meer onderbouwing lees onze doelstelling. Het opvragen van de statuten kan via het mailadres vragen@hsandhf.org


Het idee

Wij gaan een zogeheten zorggerelateerd vakantiepark oprichten. Dit houdt in dat de vakantieaccommodaties vergaand aangepast zullen worden om mensen met een beperking te kunnen ontvangen. Bij het ontwerp van de huisjes richten wij ons op de gezinnen met één of meerdere gezinsleden met een beperking.

Hieronder een kleine greep uit de aanpassingen welke in de huisjes beschikbaar zullen zijn.

Douche stoel
Hoog/laag bed
Po stoel
Alarmbelstysteem